Jalan2 ke Pantai Timur

Salam semua.. Aku sbnrnye dah lama nak update aktiviti terbaru aku tp asyik malas je nak upload & susun2 gamba ni.. Last week, 20-21/12/09 (ahad-selasa) kami sekeluarga gi jalan2 ke Pantai Timur (kelantan & terengganu). Tujuan sbnrnye tuk anta cousin aku bertunang.. Dia dpt org ganu rupanye.. Jauhnye perjalanan..


Ni la dia destinasi pertama bila dah sampai kat K.terangganu.. Masjid kristal.. First time aku sampai cni sbnrnye.. Mmg cantek..










Lepas dah puas keliling masjid & selesai solat, destinasi seterusnye ialah Pasar Payang.. Tmpt yg mak aku nak sgt gi sbb leh shopping2.. Tgk saje gamba kat bwh ni.. Byk sgt sampai korg akn rs rambang mata.. Tp mmg best sbb leh beli ng harga yg murah & cantek..



Hari pertama kitorg dibawa ke homestay yg terletak dekat ng Lapangan terbang. Sgt selesa & best.. sesuai tuk famili besar & ramai..

Esoknye kitorg bersiap2 gi umah bakal tunang cousin aku kat Manir.. Kitorg lepak2 dulu sementara tunggu semua org siap.. hee



Aku sgt geram dgn ini budak.. nama dia Inas.. Sgt comel & pandai b'ckp..







Ni plak makanan yg dihidangkan.. Sangat sedap hingga menjilat jari.. Mmg kitorg melantak sampai habis.. hahaha.. X senonoh betul..



Sempat bergambar bersama tunang cousin aku.. Ayu orgnye..




Lepas je selesai majlis, kitorg terus menuju ke Pantai Cahaya bulan (PCB).. Tmpt yg bese kitorg lawati sblm hantar aku gi Jeli ms dolu2.. Aku gi menikmati keindahan pantai PCB.. W/pun xleh mandi main air pun jd la.. Sgt best!..



Tgkla betapa kuat angin yg meniup.. Aku yg berbaju kurung.. haha.. Kalau bukan disbbkan cousin aku bertunang, xde kejenye aku nak travel pakai ayu2 ni.. Org kat pantai tu pn pelik tgk aku.. haha

Hari kedua kitorg tido kat chalet tu.. Esoknye sblm balik, kitorg singgah pasar besar Khadijah untuk shopping apa2 yg patut.. hehe.. Sapai umah pn dh pukul 12 mlm.. Esoknye aku ke Sirim Shah Alam untuk majlis penyampaian sijil.. Ala2 convo gakla.. Sgt penat..

Category: 6 comments

6 comments:

Nur Adibah said...

Amboi2 seronoknye berjalan..Berjalanle puas2. Nnt da keje da x sempat nk g jln2 lg2 dgn family..

Nur Adibah said...
This comment has been removed by the author.
HamiWeeRAĆ© said...

waah~ beznyer jenjalan ngn family.. dtg kelate ke? awat xhabaq? ahaha ;p

Najla Shuhud said...

Haha, Dibut aku mmg puas dah berjalan sampai dah x larat dah.. hehe

Wee, x terfikir plak nak contact member2 yg kat UIA.. Sonok sgt berjalan agaknye.. hehe

Ir A. Aziz said...

aku yg dah byk kali pi Trg pon x penah jejak kan kaki ke Taman Warisan Islam tuh. Bila la nak pergi yer...

Najla Shuhud said...

Rugi la Aziz ni.. Lapang2 gi la.. Leh tenangkan fikiran.. hehe~