Kerja 0h kerja~

Salam semua.. Aku sbnrnye nak update blog mase balik kg hari tu.. Tp malas nk bukak tenet.. huhu~ Lgpn bz ng kenduri kawen kazen aku so, ms kualiti di rumah xde sgt..

Sbnrnye nk citer sedikit sebyk pasal job br aku ni ha.. Aku br je 1 minggu bekerja.. Kalau org tanye amacam keje? Aku rase nk nangis.. Serius, sbb ngan umah brnye, tmpt brnye lagi.. Aku jd ssh sgt nk sesuaikan diri w/pn dh 2 thn aku dok kat matrik PJ dulu.. Tp skang semuanye lain sbb skrg semua kene wat sendiri.. kene independent.. Aku sbnrnye bknla independent person..

Kat cni aku kene wat keje2 admin & HR selain jd bioprocess officer.. huhu.. Byk mende nk kene blaja membuatkan aku tension la jugak.. Siap suh buat akaun2 lg.. Mnla aku reti.. Aku bknnye bljr pon.. Kalau nk lingkupkan company lehla kot.. haha~

Minggu lepas jugak bermcm dugaan melanda.. Aku kene saman sbb x display tiket. Aku ingat xyah.. Sekali ms blk dr kerja, aku ternampak kertas putih kt cermin kete aku.. Apa lg kalau bkn saman.. Dahla hr sblm tu kene bayar parking yg mahal kt building ofis ni.. Aku rase nk bom je sape yg buat mesin tiket tu.. Huhu~

Aku yg sgt homesick skrg ni.. Asyik ingat nk dok umah je tolong mak aku ke.. Or cr keje dekat2 ng umah.. Xkisahla apapun asalkan dekat ng umah.. Tp apakan daya, aku pn dh terima job ni.. So, kenela teruskan jugak.. huhu~

Jumaat lalu, aku sgt teruja nak balik umah.. Lepas keje kononnye nk terus balikla.. Tp seklai jam sgt2 teruk membuatkan aku tension buat kali yg ke berapa ntah.. Dlm perjalanan balik tu, ntah kenapa aku menangis teresak2.. Xdpt dibendung lg air mata aku ni.. Tetiba aku teringatkan pengorbanan bapak aku.. Bapak aku dulu sanggup berambik beranta aku ke sekolah.. Bukannye dekat tau, tp kat Kelantan.. Bayangkan je la hampir setiap minggu nk balik & bpk aku yg akn ambik & antar.. Mase kt matrik plak, habis keje terus nk dtg PJ amik aku bwk balik.. Sampaila ms 1st year aku kat Gombak.. Lepas aku dh leh bwk kete sendiri, aku plak yg rajin blk tiap2 minggu.. Aku dpt bygkan kepenatan bpk aku ketika aku drive seorg diri malam tu.. Sanggup bpk aku berkorban sbb xnak tgk anak dia sedih.. Itulah yg membuatkan aku nk nagis sekarang ni.. Uwaaaaaaaaa (T_T)..

Dh besar2 pn perangai budak2 still ada.. huhu~ Apa nk buat, aku sgt tenang bile berada di rumah.. Dapat duduk ng famili tu adalah satu kepuasan bg aku.. Hilang segala tension or masalah bile terpandang wajah mak pbk & adik2 aku.. huhu~

P/s: Thanks to Wani sbb byk tolong La handle prob & x penat2 nk dgr rungutan La..
Category: 8 comments

8 comments:

Nur Adibah said...

Weh, sabo2..Dok KL mmg x best!!!

zainal abidin said...

sabar je la...
dugaan 2 kdg2 mmg dtg bergolek2...
mgkn ada hikmah disebalik semua ni :-)

Ir A. Aziz said...

Eh, helo, dok kl best aper? La, aku pon kena saman gak. Dia letak notis saman tuh, pastuh suruh aku mail detail2, tp aku tak mail. lantak dia ar. kalo dpt surat saman, baru aku bayar. Hahahaha! (MAti la kalo dpt).

Ala, lek ar. Lama2 nanti adapt la. Cuma mula2 jer. est ar ko dpt kejer yg bio-related. Hmm, bila la turn aku plak nih.

Najla Shuhud said...

Diba: Tau xpe.. Aku still mencari kerja lain lg ni.. huhu~

Zainal Abidin: Aku tgh bersabar ni Zain.. Nasib baik ade kengkawan yg sudi mendgr..

Aziz: Ko ni relax je kan.. Sekali kene masuk mahkamah baru tau.. huhu~ Aku tgh amik ms nk adapt la ni.. Tp kenapa aku rs susah sgt?!

xOxO~fixa~ said...

wei najla saman tu dari polis ke dari MBPJ?kalo mbpj x yah bayar...hahaha...x da efek pun...hahaha..aku rasa la coz kwn aku kena saman ngan MBPj dah 3 taun x bayar x da pape pun...hahaha...
tamo nangis2...ceria sokmo k...=)

Najla Shuhud said...

Fiza: Saman tu dr MBPJ la.. Ye ke xde effect? Aku risau la kang x pasal2 aku msk court.. huhu~ Aku tgh cuba nk ceria2 la ni..

Nur Adibah said...

-Aziz,dok KL mmg x best. Ak lagi suke dok kg. Aman je..Jgn marah a org KL..hehe..
-La,sabo2..Mmg susah nk adapt dgn kehidupan bando. Yela, kt ni kan org kg..Kalu dpt keje yg ln, g la..

Najla Shuhud said...

Betul tu Diba.. Dok bandar sgt pn xbest, hulu sgt pon xbest.. Dia yg sederhana je yg best.. Wasatiah semuanye.. hua3.. Skang ni dh ok sikit cuma xde keje yg mencabar lg.. Ceh, poyo je aku ni.. Sekali dpt keje susah, nangis terus.. huhu~