My graduation day

Minggu lepas baru je berlangsungnye majlis konvokesyen UIAm yg ke - 25.. Tarikh convo mmg cantik ah 11-10-09.. hehe~ Aku dah janji ngan dibut tuk dtg awal. Hari Sabtu lg aku dh dtg.. Sbnrnye nak settle pasal tempahan plak tu.. Selain tu nak tgk suasana convo tuk hari pertama & kononnye nak wat pre-convo photoshoot. Tp malangnye xde sape pon yg free hari tu.. So x jadila nak wat.. Lastnye, aku, Dibut, Malin & Mazma berjalan2 la ke CAC hari tu.. hehe~

Sampaila esoknye, hari yg ditunggu2 selama ni sampaikan aku sbnrnye dh x brape nak excited sbb tunggu lama sgt.. huhu.. Dlm x berapa nak excited sgt pn, pg2 tu menggelabah gak aku nak pakai jubah convo tu.. Habis sejuk2 tgn aku sampaikan mak aku ckp aku ni mcm nak nikah plak.. Tp siyes aku mmg rase seram sejuk.. Darah gemuruh aku dah dtg.. huhu~ Korang tgk je la kelam kabutnye aku nak pakai jubah.. Mase tu la aku baru pasan pakaian convo aku serba x kena.. butang tuk hook xde.. Pahtu aku punye ring UIA kat morta board dah hilang.. Ces, ilang terus mood aku pagi tu.. Tp wat bodo je..

Lepas je majlis convo tamat, aku pn menonong cari parents aku.. Mase ni rase mcm nak wat pengumuman je.. haha~ Aku terkejut bile adik aku dtg dgn sejambak bunga.. Aku sbnrnye awal2 rase yg aku xkan dpt 1 bunga pon.. Kalau nak harap pakwe yg kasi mmg jgn harap la kan.. huhu! sedih2.. Tp xpe, parents punye bunga lg bermakna bg aku..

Lepas tu aku ngan Diba pon dah janji nak ketemukan famili aku ngan famili dia.. Dah mcm nak jumpa ngan famili menantu dah aku rase.. haha~


Lepas dah puas berborak, masing2 pon rase lapar yg teramat sgt.. so, aku ngan parents aku pn gi center mkn bekalan yg kitorg bwk.. nak membeli jgn harap la sbb ramai giler manusia.. Di tambah plak lg ngan sesak & trafik jamnye lagi.. huhu~ sambil2 tu kitorg pon bergamba mn yg patut..





Lepas dah lepak agak lama, parents aku pn balik.. So, aku pon gi engin tuk sesi photography.. Tp padahal xde pon.. Lastnye bergamba ngan dak2 bio sesama kite je.. Ni la antara gambanye.. Gamba yg best2 byk kat kamera Dibut.. Tp tunggu raya haji baru di uploadnye..

Tak cukup dgn tu, ptg tu kitorg bergamba lg.. Tp x semua ade mase ni..

Bile dah malam, perut pon dah lapar, kitorg pon keluar makan kat restoran apa ke namanye.. Aku x ingat.. haha


Tamat tuk aktiviti hari ahad tu.. Keesokan harinye, kitorg keluar bergamba2 lagi sebelum pulangkan robe.. Tgh2 bergamba tu tetiba hujan turun dgn lebatnye.. Tp nasib baik sekejap je.. Pahtu kitorg sambung balik. Punyela semangat!.. haha!

Kitorg bergamba balik tu start dr tgh hari sampai ptg.. Time tu punye la panas hanya Allah yg tau.. Tp disebabkan semangat convo tu berkobar2 ku teruskan jugak niat nak bergamba ngan dak2 kelas aku.. hehe~






Sampaila aku ngan Dibut dah x larat nak bergamba lagi & aku pon dah x larat nak senyum lg dah.. Lepas pulang robe & amik gamba convo, kitorg pon balik.. Masa tu rase sedih sgt sbb memikirkan bila la aku dapat jumpa kawan2 aku lagi.. Bila lagi la aku nak dtg UIA ... Terlalu byk kenangan aku di UIA ni.. huhu~

Esoknye kalau korg nak tau, aku kena demam selsema.. Muka aku plak x yah crite la mmg dah sunburn giler.. Dah la muka aku mmg dah gelap, makin hitam jadinye.. huhu~ Terima kasih kawan2 sbb meninggalkan kenangan manis yg xdpt aku lupakan sampai bile2.. Terima kasih atas sokongan anda semua sampaila kite semua berjaya mendapat segulung ijazah.. Terima kasih juga yg x terhingga kepada keluarga tercinta.. Love u all!! Mmmuuaaaahhhhhh!!! (^_^)

Category: 5 comments

5 comments:

PrincessHangLiJo said...

La..kt pun sedey..til today mood still swing..dok fikir2, bila la lg dpt jumpa kwn2 semua..

kalau xda aral, jom kt reunion masa wedding dayah nnt..hehhe~

Najla Shuhud said...

@HangLiJo: Tu la Una, mmg terase sedih & rindu mase tinggalkan UIA hari tu.. InsyAllah kalau de jodoh kite berjumpa lagi..

Nur Adibah said...

Amboi2..rajinnye wat blog. Ak tak sempat2 lg nih. Tgu balik rmh jela..Hoho...Ak pn sedih r. Bile r lg nak jumpe kwn2 seperjuangan ni yek..huhu..

Ir A.Aziz said...

Ko mmg Dibut. Rajen sgt kat BiotechCorp tuh.

Najla Shuhud said...

Dibut nak jadi calon tuk pekerja contoh kat Biotechcorp 2009/2010.. Kan Dibut? hehe~