1st day praktikal di Kuala Selangor

Haha, hari ni adalah hari pertama aku, Wani & Hamidah berpraktikal di koperasi Bernas.. Mcm2 perasaan yg aku rasakan pagi td.. Aku risau ttg kerja yg bakal En Hadi (supervisor kitorg merangkap bos) tu akan bg.. Alhamdulillah, semua staff kat situ baik & ramah belaka.. So, xdela rase cam janggal sangat.. hehe..


Mula2 kitorg diberi briefing sedikit sebanyak ttg company & task yg bakal kitorg buat.. Agak lama jugak sesi briefing tu.. Pahtu kitorg diajak untuk sarapan bersama bos.. hehe.. En. Hadi tu siap ajak kongsi roti arab yg dia pesan lg.. Tp mcm besela mestila kitorg segan kan.. Yg penting dia belanja kitorg sarapan pagi tu.. Kenyang2.. Sambil makan tu, kitorg bincang ttg rumah sewa ngan dia.. En.Hadi pn terus contact kawan dia iaitu En.Jamil tuk bincang sekali dgn kitorg.. Mmg dh mcm berborak di meja kopi jadinye.. Lepas sarapan tu, En Hadi & En Jamil bawak kitorg tgk2 kawasan taman perumahan dekat2 kawasan kilang.. Kot2 la kitorg berminat nak sewa..


Sudahnye melawat masuk kilang dh tgh hari.. Masa kat kilang ni la kitorg diberi tugas masing2 tp still kena buat as a team work.. Aku dpt task sbg admin & house keeping.. keja tuk wat documentation & update file memandangkan diorg akan buat serveillance audit x lama lg + wat sikit2 keja bersih membersih ni.. Wani plak bhg operation tuk wat & jaga sytem tuk raw materials & products yg keluar masuk.. Hamidah plak kerja2 R&D di mana company ni nak develop produk baru dia..


Tempat kitorg plak kat ofis kilang.. Ofis dia mmg best bak kata Wani.. Bg aku mmg best pon.. Privacy beb, xde sape nak kacau.. haha! cuma agak berhabuk sbb diorg jarang guna ofis tingkat atas tu.. So, kerja hari pertama kitorg dok kemaskan ofis tu sikit2 tuk keselesaan jugak kan.. Lepas aku dh go through dokumen2 yg byk giler, kitorg pn ke kilang bawah & dok borak2 ng abang2 kilang plak.. hehe.. then, tepat je 5.30 kitorg pn balik umah la apa lg.. Setakat ni, tu je la yg kitorg wat.. Hmm, mata aku ni pn dh ngantuk giler.. Lain kali sambung lagi ye.. Daa~
Category: 3 comments

3 comments:

Ir A.Aziz said...

Wah, mcm best jer. Kejer kat kilang padi ker?

Nur Adibah said...

Wah, best2!!Oklah tu..hehe..

Najla Shuhud said...

@Aziz: Dia bekerjasama ngan syarikat padi.. Produk dia berasaskan beras..

@Dibut: best ke?? okla setakat ni.. haha!