Dia suka, saya pun suka (^_^)

Salam everybody...

Apa yg dok suka sangat ni?? Bukan apa, aku suka bila hasil tangan aku dihargai & yg penting org tu suka dgn hasilnya.. hehe~

Baru-baru ni a friend of mine ada datang umah hantar baju.. Mula2 tak tau pun yg dia ni kawan aku.. Sekali dtg umah... "Mcm ku kenal suaranya.. Tp di mana ya??" (ala-ala Yasin tuu..) Ghupa-ghupanya member U dulu.. Aku panggil dia Zas.. Dia nak tempah baju kat mak aku.. Byk jugak.. Ada la dlm 4 pasang termasuk baju raya, baju hantaran & baju untuk majlis buka hadiah katanye.. Dia mintak nak jahit manik sekali tp untuk 3 pasang je.. So, mak aku syorkan biar aku je yg jahit..

Mula-mula aku berat nak jahitkan sebab as i said before, aku ssh nak jahit org punya baju.. Takut diorg tak berkenan dgn kehendak aku.. Tp dia kata tak kisah, so aku taram aje la.. huhu~

Perkara pertama aku buat, aku survey corak & design terbaru dlm tenet.. Then aku try sendiri kat kain perca dulu.. Takut rosak plak kain org aku kerjakan kalau tak jadi..

Panjangnye aku membebel.. Tgk jela hasilnye ni ye.. Walah~~

Yg ini sebahagian manik yg aku guna.. Ni la dia workstation aku.. Buat atas meja yg comel je supaya mudah untuk aku alihkan ikut mood aku nak menjahit depan TV ke, dlm bilik ke, or luar rumah ke... hahaha~



Yang crowded ni aku siapkan dlm masa 2 minggu.. Agak 'sakit' ye kawan2 untuk disiapkan.. huhu~ Sebenarnye, aku tak berapa puas hati dgn hasil yg ni sbb tetiba aku rase aku dh guna byk sangat warna.. Tp nasib baik tuan punya baju sangat happy dgn yg ini.. ^_^



This one dia bg kain sifon & dia mintak aku jahit untuk dua-dua layer bhg tgn.. Aku pun buatla mcm ni.. Kain kosong bhg dlm aku buatkan corak agar naik seri.. Ni seminggu je dh siap.. Kalau aku tekun menjahit, sebenarnye dlm 2 hari boleh siap.. huhu~


Aku paling suka yg ini.. nampak lg kemas dr biasa.. hahaha~

Haa.. Ade sape2 nak hantar?? Sila la.. Aku dh semakin yakin nak jahit baju org.. hihi
Category: 11 comments

11 comments:

Nur Adibah said...

Ada. Akulaaa!!Kasi idea sket nk beli kain supaya baju ak nmpk meriah bile tmbh manik.

NajLa ShuHuD said...

Hehehe.. Kalau nak manik yg bercorak menjalar-jalar bagai, ko kene beli baju plain baru nampak cantek..

Tp kalau nak jht manik mcm yg aku buat tu, lebih cantik kalau corak dia tak heavy or penuh sgt dgn bunga.. Baru nampak sweet gitu..

Nur Adibah said...

Aku sgt berkenan kt baju Heliza ms dia jd tetamu MHI raya thn lps. Nmpk soft & sweet. Warne baju peach. Tp, ak x tau nk cri kt mane kain mcm tu. Ada cdgn?

NajLa ShuHuD said...

Kalau nak byk pilihan kat jakel la.. Tgk mn yg dekat umah ko la.. Nak lawa kain jenis sifon.. Yg heliza pakai tu xde tone kan?? Kalau nak beli bertone pun boleh.. Or nak bercorak pun boleh tp yg bunga nampak 2 3 je..

azian azman said...

wohooo!chanteknye!nak buat part time job menjahit la!:)

NajLa ShuHuD said...

Hihi.. Akak pun tak sangka boleh jahit sbb dulu main suka-suka je.. Jom Yan!! Jadikan hobi itu satu perniagaan.. ^_^

idafatimah said...

La...ida ade baju nk jahit manik gak..jauhnye nk antar kt umah La..huhuhuhu..

NajLa ShuHuD said...

Ye ke Ida??? Baju raya kew?? Ala, skang xde mslh.. oleh dipos.. Tp kene rajin sikit la.. hehehe~

Nasr Jamal said...

melihat adik aku jahit manik camni rasa nak pukul2 jer..... sampai 2 3 pagi dok mengadap kain n manik2..... hahahahahha btw....cantik2....

NajLa ShuHuD said...

Thanks Nasir.. Oo adik minat beading jugak rupanye.. Jgn dipukul, dia tgh seronok menjahit la tu.. hahaha~ Tp siap sampai 2 3 pagi tuu...

Anonymous said...

As soon as these get slightly out of alignment, the resulting stretch will not be nearly as great. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry ooutlet sale[/url] If you want to be referred, this behaviour is a must. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose[/url] Mdezpwrff
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora bracelets[/url] Yylqgnoxr [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose coats[/url] jhitobfqz