FYP~ Episod akhir

First of all, aku br je tukar layout yg agak cute ni.. Frankly speaking, aku mmg x reti lg guna mendalah blogspot ni.. Rasenye mcm mula2 aku guna FB.. Payah & x paham.. Huhu.. nak xplore satu2 cam maleh..

Ok, seperti yg dijanjikan, aku nak citer lak psl FYP.. Yela, sblm citer ni jd makin basi lbh baik aku citer kat korg.. Sape yg dh bosan tu nasebla.. Nak citer jugak.. hehe~ Hari Selasa baru2 ni result FYP dh kuar.. Aku cam x caye jer apa yg aku tgk.. Alhamdulillah result aku lbh baik dr sem lepas.. hehe~ So, pahni lehla mintak full transcript..

Mengimbau susah payahnye nak menyiapkan FYP ni, rasenye cam agak sengsara & perit gakla.. Coz projek ni adalah menda br bg aku di mana aku mmg zero ttg Visual Basic.. SV pn xdapek nak tlg sgt so, semua menda kena usaha sendiri.. Aku mmg start totally from zero.. Aku & Dibut byk habiskan ms cr buku kat library.. Nasib baik Zahid ade crkan sorg dak ICT, Syam tuk tlg kitorg.. Arigato korg berdua.. Disebabkan korg, kitorg dah leh start gerak wat programming tu & berjaya jugak akhirnye menyiapkan projek ni..

Nampak cam aku bajet rajin je kan.. Hahaha

Aku ingat lg ms aku tension giler ngan diri aku sendiri.. Report aku penah kena baling ngan SV & dia ckp "Rubbish!!".. Ms tu aku rs nak nangis je.. Tp xkan nak nangis depan2 kot kan.. Nangis dlm hati jer.. huhu.. Tp sbnrnye menda tu la yg membakar semangat aku.. Nak kumpul data2 tuk projek ni pn bukannye sng.. Mcm2 kerenah yg terpakse dihadapi.. Hanya Allah shj yg tau mcm mn.. huhu.. Terima kasih kpd cousin aku Helmy & Syila & pakcik aku yg tolong aku deal ng org DBKL & anta kitorg ke sana.. Aku mmg respect ngan sorg pegawai DBKL ni.. sempoi & layan kitorg ngan baik.. Aku pn ade anta thesis & kerja2 aku kat pegawai tu sbb dia nak tgk hasilnye.. Dia kagum ng projek aku tu cuma dia kata too scientific.. Dia x berapa nak paham.. haha~ Whatever..

Gamba bwh ni mase poster presentation.. Examiner yg examine aku impressed gak ng projek ni sbb maybe projek ni sgt baru bg dia..




Ok, last sekali ms final presentation.. Ni adalah waktu yg tercuak sekali.. Dahla time aku nak present ni tetiba SV aku dtg.. Aduss mmg parah dibuatnye.. Kirenye ade 2 examiner, & 2 supervisor aku dtg.. huhu~ Naseb baik x kena hentam teruk.. kali ni better dr sem lepas.. Kalau sem lepas mmg naik biol kepala otak aku pas present tu..




Gamba atas ni ms aku dok explain kat examiner mcm mn projek tu berfungsi.. Cewah, nampak cam gempaq je aku.. Padahal bese2 je tu.. Bajet tul.. Padahal cuaknye, hanya Allah shj yg tau.. hehe~

Ble dah selesai semuanye, tiba ms tuk bukukan thesis.. Yeah, ini la dia hasilnye.. Nak wat menda ni pn byk onak & ranjau yg perlu ditempuhi.. Ceh, poyo giler ayat aku..




Nak dijadikan cerite, dh last minit tu br examiner (Dr.T) pulangkan report aku.. Aku disuruhnye tambah 2 lg negara tuk leterature review menjadikan semuanye 10 buah negara.. giler byk literature riview aku.. tension tau sbb kena bc lg journal2.. Seb baik aku simpan lg.. & seb baik aku wat.. ingat nak tipu2 jer.. haha! Rupa2nye sir cek satu2.. Alhamdulillah selamat.. Nak deal ngan examiner sorg lg pn ssh gak.. Aku asyik kena marah je.. Sape2 yg tau, korg pn mesti dh sedia maklum.. haha!

Sekarang ni, ape2 hal pn aku mintak maap kpd sesiapa yg aku ade wat slh silap yg mn aku ade tension2, geram2 & sebagainye sepanjang menyiapkan projek ni.. & berterima kasih kpd semua kengkawan yg terlibat dlm menyiapkan projek ni.. hehe~ Daa..

Category: 9 comments

9 comments:

Husaini said...

Owh ini Projek pasal Integrated Water Management System in KL ek, yang bawah Dr N.A. Kabbashi tu, ingatkan mudah, rupanya pakai programming segala bagai tu ke..Btw, tahniah!

Ir A.Aziz said...

Wah2, bangga la tuh, dapat A. Tahniah! Korg mmg hebat.

BTW, apsal kat "About Us" tu pasal org lain? Edit la oi~ Hahaha!

Najla Shuhud said...

@Husaini: Tq2.hehe.. Lupa nak tulis tajuk dia. Tajuknye, Integrated Solid Waste Management System In KL Using Knowledge-Based System.

Najla Shuhud said...

@Aziz: Sape pulak yg ckp aku dpt A.. Memandai je ko ni.. Weh, yg about us tu mmg xleh nak edit.. Aku rs tulisan tu part of the template so xdapekla nak nolong.. huhu~

Nur Adibah said...

Muahaha..Aku tgh wat blog baeu..Tunggu!!Kat mane nk dpt template comel2 nih??

Nur Adibah said...

Sile le view blog aku..Ahaks!

Ir A.Aziz said...

Wah2, template baru nih dah lawa giler. Nanti letak la chat box baru gak ek!

Najla Shuhud said...

@Aziz: Lawa ker? haha Thankz.. Nyway, camne nak letak chat box tu? aku ni terkial2 giler weh.. haha

HamiWeeRAĆ© said...

wah2.. da ade blog.. haa nnt letak chatbox mcm yg ajs ckp tuh.. senang nk borak! hehehehheee..
selamat dtg ke dunia blog!!