Aku yg kepenatan

Semalam adalah hr yg sgt memenatkan coz aku, Dibut & Zahid gi wat clearance.. Aku janji ngan Dibut dlm kul 10.00 am.. Tp aku bertolak awal dr umah, dlm kul 7.20 am pas aku anta adik aku gi sekolah.. Cedangnye nak amik adik aku yg kat S.Alam tu dulu br terus ke UIA.. Aku pn bwk adik aku sorg lg wat teman.. hehe. Sampai je Kuala Selangor aku terus call bapak aku ajak sarapan.. Ceh, mcm aku je yg blanje.. hehe~ Mestila bpk aku yg blanje.. Tgh sarap tu, hujan turun selebat-lebatnye.. So x dapekla aku nak cepat coz kan ssh nak memandu waktu hujan.. Agak dh reda br aku bertolak ke S.Alam. Tu pn dh pukul 9.30 am.. Seb baik Diba pn br b'tolak dr Bangi..
Kitorg sampai UIA dlm kul 11.15 am.. Cuaca masyaAllah, panasnye.. Bahang betul.. Aku & adik2 terus ke Lab E5.. Terkejut sbb xde org langsung.. Mn pegi dak2 BIO neh? huhu.. Zahid ms tu tunggu kat E3, Dibut plak br sampai.. Just nice.. hehe.. Kitorg start wat clearance dlm kul 11.30 am gi A&R.. Destinasi yg pertama:
Finance: Kitorg gi sini dulu coz ni yg paling dekat ngan A&R.. Aku org last pas Zahid & Dibut. Tp yg peliknye aku yg dpt dulu.. hehe. Amat menyedihkan tuk Dibut coz tetiba server down.. Argh, kenapa time mcm ni dia nak server down plak.. Aduyai, sian kat Dibut.. So destinasi seterusnye,
Library: Kat sini xde mslh.. Semuanye lancar.. hehe. Next,
Legal Unit: Aku xberapa ingat sgt tmpt ni. Seb baik jumpe.. Sini tmpt yg aku x suka gi.. Maklumla legal unit.. Kitorg semua xde pape.. Dah dpt cop, then aku & Dibut pisah ng Zahid coz dia pn nak draw duit.. Aku plak kesian kat adik2 aku yg tgh kelaparan.. Jam pn dh menunjukkan kul 1.00 pm.. Ofis semua dh tutup rehat..
Mula2 aku decide nak mkn kat Edu cafe tp lauk x m'berangsangkan. So, kitorg pn gi Sri Gombak.. Aku x mkn pn sbb still kenyang lg.. Dah habis mkn kitorg pn gi ke destinasi seterusnye Mahallah Hafsa.. Ha, ini pn tmpt yg paling aku x suka nak gi.. Sbb pe? Ha, korg bc la seterusnye ni..
Mahallah Hafsa: Lepas je aku ckp nak wat clearance, sis tu check2 then dia ckp aku kena compound. Apa dia? Compound?.. Aku yg wat2 terkejut.. Aku ingat dh settle psl menda ni.. Geramnye! Dhla aku kena 2 compound lak tu.. huhu~ Kesalahan 1, aku lmbt check out & kslhn 2, aku ilangkan kunci bilik.. Aku dh xplain dh dulu & sis tu x wat apa2 tindakan pn.. Time ni br dia nak ungkit balik.. Tu yg aku geram tu.. Baik aku settlekan awal2 dulu.. Setiap compound 50 henggit so maknenye 100 henggetla aku kena.. Tp seb baik leh wat appeal.. Tu pn kena merayu2 ngan Asst. Manager kat situ.. Seb baik dia baik & memahami.. Mcm2 alasan aku bg.. haha! Akhirnye kslhn aku yg lmbt checkout tu exempted. Yg 1 lg tu plak still kena byr tp reduce kpd 35 hengget coz kslhn yg xleh di maafkan dia kata. Dahla ilang kunci, duplicate plak tu.. Aduyai, kecuaian aku gak tu.. Aku pn xtau kunci tu tercicir katne.. huhu. 35 + 24 (LIDV)= 59 hengget yg aku kena byr.. huhu. terpaksela aku gi bayar kat bank & antar resit kt Finance & then gi Legal Unit balik tuk serahkan denda tu.. Aduss, mmg tension. Time tu plak ujan ngan lebatnye. Dhla aku x bwk payung.. huhu.. Pahtu kena gi Mahallah blk tunjuk resit br dia leh bg cop.. Argh!!.
Dibut plak xleh proceed coz Finance still server down.. Dibut pn tension gak.. So, terpaksela aku gi sorg2 kat Security tu..
Security: Kat sini Alhamdulillah lancar xde apa2.. Aku dh sedih2 kalau kena pulang matric card.. Rupanye dia pulangkan balik tp dia tebuk kat bwh matric card tu.. huhu.. Xkisahla asalkan aku dpt balik tuk simpan wat kenangan.. hehe~
Last destination, A&R balik.. Dah anta clearance form tu, aku apply tuk temporary certification letter & mintak dia poskan je sng sikit.. Nak apply tu kena caj 1.00 hengget then aku suh dia pos, so kena caj tambahan 0.50 sen.. Semuanye, 1.50 Kalau korg nak salinan lbh kena caj lg 1.00 hengget setiap copy.. Pahtu akak tu ckp yg lain2 tu xyah apply coz dia kata semua tu akn dpt ms 26hb nanti.. Akhirnye, Alhamdulillah semuanye selesai tepat jam 4.45 pm.. hehe~
Disbbkan aku kesian ngan adik2 aku yg penat menunggu, so, kitorg pn gi la JJ Wangsa Maju.. Cuci2 mata.. hehe.. Kitorg shopping2, makan2, & pusing2 satu JJ.. Pas solat jama' manghrib & isyak kat situ kitorg pn balik umah.. Sblm balik tu, kitorg singgah Big Apple dulu.. Mana boleh kalau x singgah.. Hmm, sedapnye.. hehe~

Semalam duit aku mmg byk abis.. huhu..

Aku bertolak dr JJ kul 8.05 pm.. Then, smpai umah kul 10.10 pm. Mmg penat giler semalam... Sampai umah mmg x larat nak wat apa.. Kul 11.30 pm dh terbongkang dh.. haha~

Category: 7 comments

7 comments:

Nur Adibah said...

Aku sgt hampa..huhu..Ko tau kerana kehampaan aku tu, aku apply skali Class Ranking..Pastu aku bantai beli baju blouse kat JJ & skin laptop..Sale wei kat Mid. Duit je takde..huhu..

Ir A.Aziz said...

Oh, nampknyer mencabar karangan bergambar aku pasl membuat clearance bersama Adelina. Hahahaha!

BTW, kat security tuh, dia tebuk matric card kat mana? Besar ker nampak kesannyer? Maknanyer matric card tuh mmg x leh guna lg la? Aku malas nak wat security tuh sbb takut x leh guna lg. Aku kadang2 teringin nak gi uia nak print la, nak gi library lg la kononnya.

Smlm aku gi uia, ambik surat yg temporary tuh. Ces, surat temporary kat ANR engine lagi berguna kot. Yg kat admin punya, dia still ckp yg kita nih final year srudent yg akan graduate 26/6/ nanti. Hampeh sungguh. Yg kat engine punya dai ckp yg kita dah completed and passed all the requirement. Huhu. Better guna yg engine punya.

Najla Shuhud said...

@Dibut: Rilek2, Has gi smalam pn xdpt wat hbs coz server down lg.. Class Ranking tu apa Dibut?

Aku dh agak dh ko akan shopping sakan punye.. Aku dh tau ko kalau tension mesti shopping.. hahaha!

Najla Shuhud said...

@Aziz: Weh Aziz, mn ade sape yg leh lawan karangan bergamba ko tu.. Yela, org tu kan dh dpt byk awards.. Xde sape leh lawan.. huhu~

Aku maleh nak scan matric card aku.. Dia tebuk lubang tuk sangkut penyepit tali tu ha.. Tp kat bhg bawah.. Mmg dh xleh guna dh..

Aziz, asal ko x ckp awal2 psl mintak certificate tu kat Engine? Aku mmg dh maleh dh nak dtg UIA lg tau.. huhu. Lantakla, maleh nak layan..

Ir A.Aziz said...

Ala, surat tuh ko suruh jer saper2 wat kan. Dia nak nama, ic ngan matric. Pastu ko suruh ar member ko post. HUHU~

Najla Shuhud said...

Xpolah.. Aku mmg kena gi UIA lg ni coz Sir Kabashi nak jumpa aku.. huhu~

Nur Adibah said...

La, class ranking tu kt akan tau kedudukan cgpa di kalangan bdk2 engin yg grad..hee..eh, yg aziz ckp borang psl pe?