Basah kuyup

Salam semua..

Oh, dah lamanye aku tak update blog.. Dah bersawang & berhabuk.. Uhuk2.. Sorry ye..

Sekarang aku rasa mcm nak demam.. Badan dah terasa panas & lain macam.. Mana taknye, ptg td aku dah disiram dgn berbaldi2 air sejuk.. huhu.. Untuk pengetahuan pembaca, hari ni salah satu hari perayaan warga Myanmar.. Kira mcm hari raya kita la.. Diorg ckp perayaan ni 5 hari start dr 12hb April lg.. Biasanye perayaan diorg ni kira main air je rasenye pahtu have fun sepanjang hari.. Kalau nak tau lebih lanjut, bolehla tgk web ni

Kebanyakan pekerja bawahan ramai warga Mnyanmar so diorg jemput kitorg gi majlis makan2 diorg la.. Untuk tidak menghampakan diorg yg dh bertungkus lumus kutip duit utk meraikan perayaan diorg, so aku dtgler... Yang bagusnye diorg pun mmg menghormati muslim so, diorg prepare semua mknan halal & xde unsur2 haram tu ye.. Lgpun awal2 lg aku dh warning diorg, kalau ade benda yg bukan halal aku mmg taknak dtg..