Lihatlah hasilnye ni~

Wah.. wah.. Tiba-tiba aku merasa bangga dengan hasil tangan aku neh.. Tak sangka pulak rupanya dh byk baju aku yg dijahit manik.. hihi~

Ni kira mcm baru2 lagi, so patternnye bese2 jek.. hoho~ Tp okla kan.. kan?? Manik ni kalau jahit kat baju kain kosong mmg nampak menyerlah la sikit..



Aku ada jugak jahit kat baju yg bercorak.. Pemilihan warna manik pulak ikut warna corak.. Aku sangat suka jahit manik tabur.. Sbb lebih *blink-blink* gitu.. Time jahit manik kat baju ni mau naik berpinar & ade gak rs nak muntah sebab byk sgt.. Tgkla aku jahit manik tu rapat2.. Sampai pening kepala aku dibuatnye.. hoho~




Yg ini pulak jahitan manik pada baju yg dah siap bersulam.. Asalnye nampak biasa jek.. Tapi bila dah dijahit manik baru nampak gah sikit.. hehe~




Ada jugak manik yg aku jahit pada kain shifon.. Ni mmg menguji kesabaran sikit sebab kainnya sangat lembut dan nipis.. Kali ni mmg muntah hijau dibuatnya.. haha~




Ni pulak baju lama aku.. Nampak buruk kan?? Mmg buruk pun.. That's why la aku kasi manik.. Biar nampak segar balik.. Ni kali pertama aku guna manik mutiara.. Setelah aku survey2 gambar dlm google.. hihi~ Tetiba je dapat idea nak buat pattern cenggini.. Ok la kan?? Bila dah siap jahit, aku asyik nak tergelak je sbb manik mutiara yg aku beli ni terlampau besar la pulok.. Kebetulan mmg tak ada jual yg kecik.. Rembat je ler.. kui3~




Ni yang the latest.. Baru siap last week ok.. Tapi aku paling suka yg ini.. nampak lebih simple sikit.. Asalnya ada manik sebaris hitam merah tu je.. Pahtu aku upgrade kasi 'over' sikit.. haha~




Sibuk jahit baju sendiri jer.. Padahal ada 1 lg baju mak aku tak siap2 lg dr tahun lepas.. huhu~ Sbb rumit sgt & banyak lapisan.. Nak kuar beli manik pun dh maleh.. Sabo je ler.. Sorry ye mak, La akan cuba siapkan jugak.. hee~
Category: 9 comments

9 comments:

Una said...

la...cantikkkk! brapa upah jahit utk sehelai baju? :D

azian azman said...

wow!*clap*clap*

chantek!chantek!yok bukak bisnes..yan jadi ahli tido..

Nur Adibah said...

Weh, ak nak tempah kt ko la mcm gitu. hihihi.

NajLa ShuHuD said...

Una: Cantik? TQ hehe~ Tak tahulah Una.. La jarang jahit untuk org.. Baru 2x je.. Yg hr tu, La mintak upah RM 60..

Azian: Nak clap jugak.. hehe~ Nak bukak bisnes tu mcm ssh.. Ni sekadar hobi je baru.. hihi~

Dibut: Nak tempah? Bisa diatur.. ^_^

Salihah said...

sangat cantekkkksss!
kagum!
tetibe tringat masa jahit manik time skill dlu...haha buruk gile..
kalo tau, sruh je La jahitkan ;)

NajLa ShuHuD said...

Leha: La jahit ni pun main hentam je.. Tak belajar skill pun.. Tgk gambar terus cuba kat kain.. hehe~

Salihah said...

perghhh pakai hentam je dah cantek camtu..kalo yg xhentam xtau la cemane ;)

~x0x0~fixa~ said...

wei najla ko ni mmg ada ilmu serap-cepat-dgn-hanya-tgk-gambar erk...
kagum2...
tepuk sambil berdiri...

ok dah lulus dh...so leh kawen...
hehehehe

NajLa ShuHuD said...

Fiza: Hahaha.. Lawakla ko ni.. Aku wat try & error je.. Tp sekali try je dh ok besenye(Cewah, perasan lg, huhu~)

Weh, takkan baru lulus jahit manik dh boleh kawen kot? haha~