3 in 1

Salam kepada semua pembaca setia entry ini...


3 in 1? Dah mcam minuman segera pulak kan.. hehe.. Sebenarnye, 3 in 1 ni merangkumi 3 cerita dlm satu entry.. First of all, aku nak ucapkan u all Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin.. Mungkin selama ni or bila ada rakan-rakan yg baca entry ni ade yg terasa ke or berkecik hati ke, so aku mintak maaf ye.. Semoga Ramadhan yg dah berlalu ni byk menginsafkan kita semua & syawal yg menjelma ni, kita ambillah peluang untuk bermaaf-maafan dan buka lembaran baru k.. Tak lupa jugak, kepada member-member yg dgr ceritanye ramai yg nak mendirikan masjid mahu pun bertunang.. Jadi, tak lupa juga nak wish Selamat Pengantin Baru & Selamat Bertunang.. Ok, habis cerita pertama....



Cerita kedua, just nak share ngan korang je.. Buat sekian kalinye apa yg kami semua rancang sebelum raya ni telah pun terlaksana dgn jayanye.. Maksud aku, dr segi persiapan raya.. Dari kemas rumah sampaila ke juadah raya... Seperti yg aku dah cerita sblm ni, tahun ni cukup sebulan aku dpt berpuasa kat rumah.. Jadi, segala persiapan tu serba-serbi aku kene buat.. Nak cakap pasal penat, mmg sgt penat.. Tapi puas hati sbb nampak hasil.. Hari ni pun sehari suntuk tolong mak aku masak segala benda juadah untuk raya..


Cerita terakhir pulak, semalam, 2 hari sebelum raya, aku terima surat tawaran sambung master di UPM.. Aku ingatkan menda ni secara automatik terbatal bila kita tak regist tuk sem pertama.. huhu.. Sebenarnye, masa aku nak reject offer ni through online, tetiba website tu dah tak boleh bukak.. Padahal masih dlm tempoh lagi.. Ni yg aku tak berapa suka sistem online ni.. Kalau jadi mcm kes aku ni mmg payah.. Jadi, aku ingat diorg dah batalkan offer tu.. Banyak faktor jugak kenapa aku reject offer tu.. Tapi sebelum tu aku still buat istikharah.. Selama 10 hari aku buat, aku tak nampak apa-apa & tak rasa apa-apa.. Jadi, setelah berbincang ng mak bapak, akhirnye aku tolak.. Cuma yg aku musykil, kenapa surat offer ni sampai umah? Hmm.... Bila nampak balik surat offer ni, tetiba aku rasa macam-macam.. Betul ke keputusan aku ni?


Ok habis cerita... Disebabkan tak mau kacau mood raya korang.. Jadi, sekali lagi aku wish, selamat bergumbira di hari raya.. Mesti mau ingat ya, makan tu biar berpada.. Kesihatan mesti mau jaga ok.. Sehingga ketemu di lain post.. Jemput datang beraya rumah aku.. hehe Daa!
Category: 6 comments

6 comments:

Nur Adibah said...

La, selamat hari raye. Maaf zahir dan batin ye =)

Ir A.Aziz said...

La, jgn sambung dulu. aku pon postpone lagi. hehe. tunggu tahun dpn plak. cari duet dulu~

Wee®AĆ© said...

hehe. slmt hari raya la~~

betul kata aziz tuh. jom kita pakat kumpul duit dulu. lepas tu baru sambung blaja. yeay!

Najla Shuhud said...

Diba: Selamat HAri Raya.. Maaf Zahir Batin..

Aziz: Ko pon postpone jugak.. hoho~ Wokeh, nanti dah byk duit, rase nak sambung roger aku k..

Wee: Jom! (^_^)

Nur Adibah said...

Ak pn nk sambung gak tp tgu org sponsor la. hehe.Kalu kawin, ak mintak laki ak sponsor. Haha. Berangan je ni.

Najla Shuhud said...

Takpela berangan dulu.. Mana tau dapat laki berada.. hehe~