jom main rubik cube..



Aku dah lama sangat nak wat post pasal mende alah ni tp asyik tertangguh je.. Dengan mood aku yg tak stabil.. huhu.. Sorry ok.. Kali ni aku just nak cerita pasal permainan rubik cube ni.. Korang tgk la gamba kat atas ni hasil koleksi kitorg adik beradik.. Ade mcm2 pattern kan? Tapi, kalau korg gi kedai, ade byk lagi & bermacam2 jenis.. Korang akan rase rambang mata & korang akan terfikir.. "Boleh ke aku buat mende ni?" haha..

Lgpun, kalau korg nak beli mainan ni, dia bukannye ade instruction.. korg kene pandai2 sendiri la selesaikan.. aku start main rubik cube ni mase sekolah rendah lg tp mase tu dpt buat 1 warna je.. Tu pon aku dh rase bangga dah.. hehe.. Tp supprisingly, skang aku dh leh wat semua warna.. hehehe.. Ala, tu pn sbnrnye hasil tunjuk ajar adik aku..

Sbnrnye ade teknik nak main mende ni.. Bukan main hentam or try & error k.. Even kalau dh tau teknik pon, kene berfikir jugak.. So, bagus kalau main permainan ni.. Tryla ye.. (Aku sbnrnye nak 'link'kan dgn website permainan rubik cube ni tp xleh nak wat link xtau nape. So, maafla ye. kalau nak tgk, taip jela rubik cube k.. hehe)
Category: 4 comments

4 comments:

xOxO~fixa~ said...

aku dah cuba mainan nih...pas tu tension...hahahhaa...

Najla Shuhud said...

Fiza, mula2 mmg tension.. Mcm aku kene berguru ng adik aku.. Pahtu bile dh dpt buat mmg best.. hehehe..

Nur Adibah said...

Ak x suke main bnd ni. Adk2 ak suke le..Baik ak anyam ketupat. Lg bagus..Rubik tradisional..haha..

Najla Shuhud said...

Betul tu Diba.. Aku leh anyam ketupat jadi sekali je pahtu xingat dh.. Ssh sikit aku ni sbb kidal.. Yg ngajor semua guna tangan kanan so hasilnye jd lain.. huhu.. Tahun ni kene bljr lg..