Apa kes?

Apa kes? Aku pon xtau nape aku letak title ni.. Semalam 1st gaji aku.. Sonok ke? ntahla rase cam bese2 je.. Dah hampir 1bulan aku keje baru semalam bos aku bg keje yg berkaitan sikit.. Dia suh wat design calculation tuk pond treatment kat ladang kelapa sawit..

So, mula2 tu mmg sgt terkial2 la sbb dhla dia mengharapkan aku sorg.. Kalau ade 2 tiga org lg lehla discuss2 sikit.. huhu.. Nak xnak kenela aku study balik.. Seb baik cuti haritu aku sempat cari balik buku2 teks yg berkaitan ng environment.. (Teringat kat Prof. S aku.. huhu..) Kene study balik pasal BOD & COD.. Sbb nak wat chemical analysis nanti sng sebelum aku dihantar utk ber'outstation' di Sabah..

Hari ni plak, semua bos aku xde.. Semua outstation.. Yaey!! Ade yg ke indonesia & ade yg ke Sabah.. Aku plak watpe kat cni? Tinggal berdua je ngan Liz.. Aku pn apa lg curi tulang la.. Tp kalau bos ade pn aku selalu je curi tulang.. ngeh3..

Aku dgr ramai kwn2 aku yg nak smbg master.. Aku pn nak smbg gak tp xde duit.. Surat utang pn dh 2 kali sampai ke rumah.. huhu.. Tu tandenye apa? sendiri mau ingat la kan.. Betul la apa org kata, bile dh keje kita akn rs nak bljr balik.. Suasana bljr tu la yg paling best sbnrnye.. Ramai kawan.. Waktu bljr pn xdela padat sgt.. Ade waktu tuk rest.. Kalau keje? Asyik kene wat mende yg sama je.. Pagi pagi, balik petang.. Mcm tu je la hari2.. Mcm aku ni lg la, pekerja kat cni x ramai, so, balik2 muka yg sama je.. Ish3..

Tp aku rase waktu yg paling best adlh waktu sekolah rendah dulu.. Pegi sekolah enjoy je.. Xde stress apa pun.. Sonok nak gi sekoalh sbb nak jumpa kawan2.. hehe~ Bila exam, jwb je exam, waktu bljr, bljr je.. W/pun mcm aku kene gi sekolah pagi & ptg.. Tp xdela penat sgt pn.. Mungkin sbb kite rs sonok nk sekolah, so xdela rs penat..

So, kesimpulannye, kamu buatla apa yg kamu buat skrg ni.. Mende lalu tu hanye kenangan semata-mata.. Hidup mesti diteruskan..

P/s: Apa la aku buat agaknye untuk 5-10 tahun akan dtg.. haih...
Category: 7 comments

7 comments:

Nur Adibah said...

La, ak da byr da hutang dr bulan 9-1..haha...Lps ni diorg tak anto surat lg..Ak akan byr lg bile da dpt keje ttp..hehe..Weh,jom r sambung master..

Najla Shuhud said...

Wah Diba, mana ko cekau duit? Duit praktikal ke? Sambung master tu mmg nak tp xtau lg la bile.. Aku rase mcm nak kawen je skrg ni.. Hahaha! Ayat x bleh blah!

Nur Adibah said...

Duit GEMS aritu le. Dkt RM 300 gak r abis. Byr kt post office kene charge RM 2..Weh, mmg x bole blah ko nk kawin. Cpt r cri pakwe..Hehe..Ak x jumpe2 lg nih..huhu..

Najla Shuhud said...

Aku mmg nak kawen tp tu la mslhnye, aku still x jumpa jodoh lg.. Keep on praying agar diketemukan dgn jodoh yg soleh.. Amin.. heheh~ BTW, Diba, FYI mak aku lg teruja suh aku kawen tau.. Asal aku balik je tanye, asal tanye je aku balik.. haha! tu maknenye apa? sendiri mau ingta la kan..

Nur Adibah said...

Kahkah..Mak ko mmg da x sabo nk dpt menantu nih..hehe..Sabo2..Insya Allah ko akan ketemua jua..hehe..

xOxO~fixa~ said...

hahaha...wei dua org korg siap leh lari tajuk la...hahaha...sembang kawen plak dlm nih...*gelak gulin2 aku*

pape pun...mmg btl la najel...zaman sekolah rendah plg best...x yah pk pape kan...dtg sekolah main2...pas tu balik tido...huhuhu...ske gila...

Najla Shuhud said...

Tau xpe, kalau masa boleh diputar balik, aku mmg nak merasai zaman kanak2 tu semula.. The most precious moments to remember..