Training @ Sirim

Aku mula daftar jd trainee kat Sirim ni 1hb Ogos hari tu tuk program Food Safety Management System (FSMS).. Perasaan berdebar tu besela mestila ade... Sbb xkenal sape2.. Tp mase aku cr tmpt tinggal, aku ni maleh nak mikir pnjg so, aku rembat je hotel yg dia sediakan.. Sekali aku ternampak nama Ars Hazwani regist tuk dok kat hotel yg sama.. hehe.. Apa lg, suke le..

Hari ni dh agak seminggu aku dok Shah Alam.. Ms orientasi besela.. bukannye best sgt pon.. Seb baik 2 hari je.. Hari Rabu baru start kelas.. kat sini aku blaja menda baru & ade gak menda yg dh blaja ms kat UIA dulu.. Cumenye kat sini lg details.. Setakat ni aku blaja psl GMP & HACCP secara details.. Kalau dlu Dr.Mai ajar gak tp xdela sampai documentation semua (thanks to him).. kat cni kte yg kena develop sendiri semua tu.. Mmg mencabar la.. Dua bln blajar pahtu nanti dia akan attach kte kat small company tuk kite develop GMP & HACCP plan.. Mula2 aku dgr tu, aku dh pening2 dh.. Mcm mn aku nak wat.. Tp kalau org lain leh wat, kite mesti leh kan...

Blaja dlm kelas ni mmg xde chance lgsg la nak tertido2 mcm dulu.. maybe sbb xramai kot dlm kelas tu.. Cuma de 27 org jer.. Setakat ni lecturer dia mmg mantap & best.. hehehe.. Tp yg paling best ble makanan sampai dlm kelas.. Kitorg akan break kejap kul 10.30 pg & 3.30 ptg tuk mkn.. Makanannye plak tu sedap2 belaka.. Haha.. Hope aku dpt habiskan training ni dgn jayanye.. Amin..
Category: 8 comments

8 comments:

HamiWeeRAĆ© aka WeeWee said...

amin.. smoga brjaya menamatkn trening 2 dgn jayanye nnt ye!
all da bez 2u La!! beznye.. hehe

salihah said...

yeayyy!
slamat berjaya la

Nur Adibah said...

Wa, ko dok hotel?Bestnye..Ni yg jeles nih...Gud luck le ek!Aku tinggal 2 mgu je lg kat sini. Rase sedih plak nak abiskan training nih..huhu..

Najla Shuhud said...

thanks korg.. La mmg tgh berusaha keras ni.. huhu..

@Diba: Nama jer hotel tp sbnrnye apartment je.. huhu.. Sedih? Aku x saba nak habiskan ade ler.. haha

Nur Adibah said...

Lo yeke??Free ke kena byr??Oklah tu dr takde kan..aku tgh berdebar-debar ni nk dpt attachment kat company mane..hehe..

nufachomey said...

salam, nk tnya interview die susah x.. sbb sy nk kena gie interview ni next week...thanx...

nufachomey said...

salam, nk tnya interview die susah x.. sbb sy nk kena gie interview ni next week...thanx...

Najla Shuhud said...

Salam Nufa.. Masa sy dulu xde interview.. Terus je dia panggil lepas dh di shortlistkan.. Sistem baru ni.. Anyway congrates & nasihat saya, prepare la sikit2 berkenaan dgn food safety..