Jasamu tak pernah ku lupa..

Salam..

Sekarang jam menunjukkan pukul 1.35 minit pagi...

Aku belum tidur lg.. Sebenarnye aku marahkan seseorang..

Orang yg membuatkan aku malu sampai skrg.. Apakah???

Oh, bila diingat aku akan terasa marah balik.. Just forget it sekejap ok..

Bukan tentang ini yg aku nak sajikan..

Aku rasa masih belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Guru buat semua pendidik.. Tak kirala emak, ayah, kakak, abang, kawan or sesiapa sahaja.. Anda semua adalah pendidik.. even bila korg ada menyampaikan sepotong ayat berupa nasihat atau teguran itu sudah dikira pandidik.. Perbuatan yg mulia sbb anda sudah mengajak manusia ke arah kebaikan..

Cerita pasal hari guru ni, aku teringat kenangan masa aku masuk sekolah menengah..

Korang mesti suka kalau ada cikgu lelaki ensem mengajar sekolah korg kan?? Haa, mesti ade yg tengah senyum2 sekarang ni sbb ada yg pernah admire kt cikgu dia.. hehehe~

Cuba korg bayangkan kalau cikgu korg hensem kacak bergaya mcm ni???

Aku mengaku aku mmg sangat suka kalau ade cikgu ensem ngaja kelas aku.. Kadang2 kalau tak berapa ensem pun tapi at least mesti macho gitew.. Semangat giler dtg sekolah nak2 bila hr tu ada subjek yg cikgu ensem ngaja.. Yg ckg ensem ni plak makin belagak ensem la sbb dia tau yg dia ensem..

Glamour la cikgu ni sbb dh 2 kali masuk blog aku..

Nak dijadikan cerita ms aku naik sek menengah, ada seorg cikgu ensem nama dia En.Halim bin Sanusi.. Dia mengajar subjek Sains.. Drpd aku tak berapa suka subjek Sains terus minat giler subjek neh.. Semua kerja mesti siap.. Kalau cikgu ni soal mesti aku yg jawab.. Siap berusaha sedaya upaya dptkan A cemerlang supaya cikgu impress kat aku.. Alhamdulillah, secara tak langsung cikgu ni dpt menarik minat aku bljr bersungguh-sungguh..

Tapi.. Bila aku naik Form 2, kami semua dikejutkan dgn berita sedih bahawa cikgu dimasukkan ke dalam wad kerana sakit paru-paru berair.. Masa tu hanya doa yg dpt aku panjatkan moga2 cikgu cepat sembuh.. Tetapi Allah lebih sayangkan cikgu.. Cikgu pergi meninggalkan kami.. Masa tu mmg rasa sedih sangat.. Sangat terasa bila lalu makmal, dah tak nampak kelibat cikgu..

Walaupun dah hampir 12 tahun kami kehilangan cikgu, tapi jasa cikgu tak pernah aku lupa.. "Sekarang, saya juga dah ajar subjek Sains yg mcm cikgu ajar saya dulu.."

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas mu cikgu... Al-Fatihah buat Allahyarham En. Halim B. Sanusi
Category: 4 comments

4 comments:

Ir A.Aziz said...

Ingatkan ko nak citer pasal Dr M (bukan nama sebenar), kegilaan ramai bdak2 ppuan bio. :p

NajLa ShuHuD said...

Dr.M tak bolehla coz dia pun ajar 1 sem je.. huhu~ Siapakah yg giler tu?? Aku tak kot.. hahaha~

Nur Adibah said...

Dr. M?Maan ek?hahaha. Ntah ape2 je..

NajLa ShuHuD said...

Dibut: Sape lg lecturer yg paling hot kat UIA tu.. Katenye the most handsome lecturer.. hahaha~